Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
61 152 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Jakie są wasze ulubione cytaty ze Zmierzchu?

Moje to :

"-How old are you?
-Seventeen.
-How long have you been seventeen?
-A while...
-I know what you are.
-Say it.
-Vampire.
-Are you afraid?
-No."

A to dopiero...
...lew zakochał się w jagnięciu.
`Biedne, głupie jagnię.
`Chory na umyśle lew masochista.

`Śmierć, co wyssała...
...miód twego tchnienia,
wdzięków twych zatrzeć...
...nie zdoła jeszcze.!`

Awforsaken_

ja lubię:
"you are my life now."
"say it, say it out loud!"
"what if I'm not the hero, what if I'm the bad guy"

:)

theoneof

'you're exactly my brand of heroine.'
bezapelacyjnie

triangulated

Moje ulubione:
"About three things I was absolutely positive. First, Edward was a vampire. Second, there was a part of him, and I didn’t know how dominant that part may be, that thirsted for my blood. And third, I was unconditionally and irrevocably in love with him."

"Edward: So you’re worried not because you’ll be in a houseful of vampires, but because you think they might not approve of you?
Bella: I’m glad I amuse you."

"Edward: You don’t know how long I’ve waited for you… So the lion fell in love with the lamb.
Bella: What a stupid lamb.
Edward: What a sick, masochistic lion."

"Rosalie Hale: [Emmett climbs up a tree to catch the ball] That's my monkey man." XD

MeggieF

O tak, zdecydowanie moje NAJ:D

Myślę, że znalazłabym jeszcze trochę w książce ale nie chce mi się już
szukać. Jeśli chodzi o film to te są the best zdecydowanie:D

Awforsaken_

Ja też uwielbiam ten cytat z jagnięciem, przepraszam z owcą, ponieważ przetłumaczyli to tak :
...lew zakochał się w owcy
...biedna głupia owca,
...Chory na umyśle lew masochista.

Awforsaken_

-Niemam siły trzymać się więcej z daleka od ciebie.
-więc nierób tego...

Awforsaken_

przy tamtym momencie można sie pobeczeć takie to słodkie...:*

sisia993

Ojojoj już nie pamiętam, które cytaty są moje ulubione, ale było ich dużo xD Prawdopodobnie musiałabym sięgnąć po książkę, a nie jestem u siebie na kompie więc może jutro dodam ;D

Coś o wampirzym sercu strasznie mi się podobał, ale teraz nie wiem dokładnie jak to było ;]

pietrusia

A i jeszcze ten ;D

"Gdyby wszystko przepadło,a on jeden pozostał,to i ja istniałabym nadal.Ale gdyby wszystko zostało,a on zniknął,wszechświat byłby dla mnie obcy i straszny,nie miałabym z nim po prostu nic wspólnego."

pietrusia

Pietrusia, z jakiej to części, ten drugi cytat?

Dzasmin

Szczerze to nie pamiętam xD Wszystkie części zlewają mi się w sumie w jedną całość ;] Ale coś mi się kojarzy, że 2 albo 3 to była

Dzasmin

to jest fragment z "Wichrowych Wzgórz", a Bella go jedynie cytowała Edwardowi (ale też nie pamiętam, w której części)

marta123_123

w 3 :)

Awforsaken_

Bello, nie potrafiłbym żyć z myślą, że pomogłem ci zejść z tego świata

Jesteś teraz dla mnie najważniejsza. Jesteś najważniejszą rzeczą w całym moim życiu.

Gdybym mógł śnić, śniłbym tylko o tobie. I nie wstydziłbym się tego.

Przynieś kajdany, o pani. Jam więźniem twego serca.

To, że nie piję wina - oświadczył - nie znaczy jeszcze, że nie mogę upajać się jego bukietem. Pachniesz tak kwiatowo, lawendą…albo frezją. Aż ślinka nabiega do ust.

Awforsaken_

A ja nie mogę zapomnieć ciągle tych słów:
– ,,Będzie tak, jakbyśmy nigdy się nie poznali";((

anetka153

"Będzie tak,jakbyśmy nigdy się nie poznali:->To jest z New Moon...
Moje ulubione,z książki:
"Chętna uczynić z młodości zmierzch swego życia."
"A to dopiero...Lew zakochał się w jagnięciu."
"Przynieś kajdany o pani,jam więźniem twego serca."
"Sama moja obecność działa na ciebie upajająco."
"Gdybym mógł śnić,śniłbym tylko o tobie."
"Czy ja w ogóle cię pociągam,tak normalnie?"
"Może nie jestem człowiekiem,ale wciąż jestem mężczyzną!"

Z filmu:
"You are exactly my brand of heroin."
"I'm dying anyway.Every minute I get closer,older..."
"Say it!Out loud!"
"You are my life now."
"I tell you I read minds and you think there's something wrong with you?"
"I...don't have the strength to stay away from you.
So don't."

Anua

No i jeszcze zapomniałam o najważniejszym:
"What if I'm not a hero?What if I'm a bad guy?"

Anua

Anabella, czytasz mi w myślach czy jak? :P wszystko co chciałam napisac zawarte zostało w Twoim poście :P

no, kocham jeszcze teksty Jacoba oczywiście :D

"Life sucks, and then... you die"

w ogóle Jacob jest bezapelacyjnie fantastyczny :D uwielbiam go :D

masquerade__

no i jeszcze jeden z 'Zaćmienia'

Edward do Alice, która podczas lunchu w stołówce doznała wizji (oczywiście wyglądała na zamyśloną, wpatrzona była w jeden punkt. Jednym słowem miała mega zawiechę - jak to Alice:P). (śmiejąc się)'Co, przysnęło się babuleńce?'

masquerade__

A ja mam jeszcze ten

"-Tęsknie za tobą-wyszeptałam.
-Wiem, Bello, i dobrze rozumiem co czujesz. Mam wrażenie, że zabrałaś ze sobą połowę mnie.
-Więc przyjedź po nią.-podkusiłam go."

"-Kocham cię - przypomniałam mu.
-Czy wierzysz, że mimo wszystkich tych rzeczy, na które cię naraziłem, też cię kocham?-
-Jasne, że wierzę."

No i wszystkie wspomniane wcześniej cytaty !!! :)

Awforsaken_

Robert Pattinson.

*sprawdza jeszcze raz*

ROBERT PATTINSON.

O jej! To naprawdę nie jest FORUM TWILIGHT, TYLKO ROBERTA PATTINSON'A.

Kto by pomyślał.

W cholerę z tym twilight'em.

użytkownik usunięty
Awforsaken_

Z Midnight Sun - Zmierzch oczami Edwarda

(stolik Cullenów, Alice do rodzeństwa)
- Bella za minutę spojrzy na Edwarda. Wyglądajcie normalnie

- Nie wiem – przyznałem. - Jedynym wytłumaczeniem, na które wpadłem,
jest to, że twój umysł funkcjonuje inaczej niż umysły innych ludzi. Można by rzec, że nadajesz na falach krótkich, a ja odbieram tylko UKF.

(Konwersacja Edwarda z Alice:)
- Nie, to też przeoczyłam. Szkoda, że nie wiedziałam. Przyjechałabym.
- Nad czym się tak koncentrowałaś, że przegapiłaś tyle rzeczy?
Jasper myśli o naszej rocznicy. - Zaśmiała się. - Próbuje nie podejmować żadnej decyzji co do mojego prezentu, ale sądzę, że mam całkiem niezłe pojęcie, co planuje...
- Jesteś bezwstydna.
- Wiem.

(Emmet na polowaniu)
Ostre szpony porwały na strzępy jego koszulę i zapiszczały wzdłuż skóry.
Niedźwiedź ryknął na ten przenikliwy dźwięk.
"O do diabła, Rose dała mi tę koszulę!"
Emmett odryknął na wściekłe zwierze.

Emmett zaśmiał się swoim dudniącym śmiechem.
- Chciałbym żeby były silniejsze. Było by więcej zabawy.
- Nikt Ci nie kazał walczyć ze swoim posiłkiem.
- Taa, ale z kim innym miał bym walczyć? Ty i Alice oszukujecie, Rose nigdy nie chce zepsuć sobie fryzury, a Esme się wścieka, kiedy ja i Jasper naprawdę się zaangażujemy.

Odczekał chwilę abym zaśmiał się z jego żartu, a potem zrobił minę.
"Taki poważny przez cały czas. Co cię teraz dręczy?"
- Myślę o niej. Cóż, tak naprawdę się martwię.
- A o co się martwić? TY jesteś TUTAJ. – zaśmiał się głośno.

użytkownik usunięty

No i słodkie: "Lew zakochał się w owieczce"

Z Midnight Sun rozwaliło mnie jeszcze jedno, scena w samochodzie:
- Mój mózg nie pracuje normalnie? – zapytała z niepokojem podniesionym
głosem. - Jestem walnięta? - Bella
Ach, znów ta ironia.
- Ja tu słyszę w głowie głosy, a ty się przejmujesz, że jesteś wariatką –
zaśmiałem się. - Edward. ;p

Roks_15

Jest też taki jeden fragment w "Zmierzchu":
" - Chcę mieć pewność. Zamartwiasz się nie dlatego, że jedziemy do domu pełnego wampirów, tylko dlatego, że mogą cię nie zaakceptować?
- Zgadza się"
Edward/Bella

Uwielbiam jeszcze taki cytat ze "Zmierzchu":
" - A niech cię, dziewczyno! Wpędzisz mnie do grobu (...)
- Jesteś niezniszczalny (...)
- Może i w to wierzyłem, ale później poznałem ciebie."
Edward/Bella/Edward

Awforsaken_

mmmm.... a ja uwielbiam
-wyjsc za ciebie? ale ja mam dopiero 18 lat!!
-a ja prawie 110, nawyzszy czas sie ustatkowac... ;p

Awforsaken_

Dla mnie bezapelacyjnie wygrywają wymieniane już wcześniej o lwie i owieczce, a ciary po plecach mi idą na filmie jak Ed mówi ,,powiedz to, na głos"

kaczusia81

Czemu wszyscy uparli się na tłumaczenie lamb jako "owieczka"...
Lew zakochał się w jagnięciu->to brzmi lepiej!

Anua

Owca, to sheep, lamb, to jagnię. Dżizas, czy to tak trudno sprawdzić? :|

użytkownik usunięty
masquerade__

Jagnię to mała owca, moi drodzy specjaliści, więc chyba można określić je jako owieczkę.

Zresztą. Może sobie być jagnięciem, baranem albo nawet krową. Jak dla mnie "owieczka" jest po polsku brzmieniowo najlepszym określeniem niewinności, bezbronności i słodyczy, bo o to chodziło w tym porównaniu. Samo jagnię jest bezpłciowe, a owca - głupia; tak mi się to kojarzy.

Więc mam zamiar obstawać przy owieczce

Po pierwsze to "jagnię" kojarzy się bardziej z bezbronnością...
Po drugie to w książce jest przetłumaczone prawidłowo lamb->jagnię
A po trzecie to ten kto tłumaczył film Zmierzch na polski spieprzył sprawę...I tyle ci powiem...

Anua

Kłócicie się o takie pierdoły, jakby to było ważne, jagnię - owieczka wsio ryba, wszyscy i tak wiem o co chodzi.

Anua

speprzyla sparawe joanna urban, ktora tlumaczyla ksiazke. i nie mowie o jagnieciu. dzieki niej zmierzchu NIE DA sie czytac. jest ciezkostrawny, bo pani uraban tlumaczy tak jakby byla uczennica gimnazjum. :/ a jesli o filmchodzi.. dlatego nie ogladam z lektorem, a napisami sie juz dawno przestalam przejmowac ani w ogole sugerowac (patrz np. alicja w krainie czarow, kinowa wersja napisow to jakies gigantyczne gowno)

Awforsaken_

Zmierzch
'To bardzo zabawne – moje serce nie bije od niemal dziewięćdziesięciu lat, ale kiedy wyjechałem, nagle przypomniałem sobie o jego istnieniu, a raczej uświadomiłem sobie, że go nie ma. Poczułem się tak jakby je wyrwano. Jakbym zostawił je tu, przy Tobie.'

Zaćmienie
Edward w liście do Belli: "Nie martw się już niedługo wróce żebyś za bardzo się nie stęskniła. Zaopiekuj się moim sercem-zostawiłem je przy tobie. "

i jeszcze było coś nie pamiętam dokładnie, Bella mówi że kocha Edwarda bardziej niż on ją a on odpowiada że jak może porównywać drzewo do lasu czy coś takiego

FemineGirl

oj tak, też lubię ten cytat :)

“Do you really have any idea how important you are to me? Any concept at all of how much I love you?” He pulled me tighter against his hard chest, tucking my head under his chin.
I pressed my lips against his snow-cold neck. “I know how much I love you” I answered.
“You compare one small tree to the entire forest.”

użytkownik usunięty
marta123_123

"Death is peaceful... easy... life is harder..."

Awforsaken_

A to jest przepraszam strona, Patisąna czy Tłajlajt? Bo chyba się zgubiłam.

Uzalezniona

http://www.das-wort.com/20/pl/media/s334pl_otworz-i-odnajdz-siebie.pdf

użytkownik usunięty
Uzalezniona

Wszystko jedno. Zresztą co za różnica?

Róznica jest ogromna.

nie widzisz jej?

Shelby1603

Ja np nie jestem fanka Twilight'u. Wchodze sobie tu z mojej sympatii do Pattinsona, liczac ze bede mogła poczytac tematu z nim związane. A tu masz...kilka stron cytatów z filmu/ów, w których udział kwestii wypowiedzianych przez postac grana przez Roberta w stosunku do reszty wyniosi jakies 1/6 lub mniej jeszcze.
Przeciez to mozna pisac w odpowiedniejszym miejscu.

użytkownik usunięty
Shelby1603

Jak szukasz forum o samym Pattinsonie, to, proszę bardzo, jest tu tego trochę, możesz sobie wybrać. A ten temat i tak zaraz sam zdechnie, po prostu pisałam tu kiedyś i mi się przypomniało jedno zdanie. No normalnie problem egzystencjalny: ktoś sobie założył temat nie na temat. Kogo to obchodzi?

Ja wile cytatów uwielbiam. Wszystkie te, które zostały już wymienione, więc żeby się nie powtarzać to napisze takie z pamięci:
"Pomyślałem, że skoro i tak skończę w piekle, to po drodze mogę zaszaleć"
" Chyba ma atak histerii. Powinieneś ją chyba uderzyć w twarz.
Edward spojrzał na nią jak na morderczynię."
"Jak coś tak małego, może być tak denerwujące"

Z góry przepraszam jak coś przekręciłam, ale pisałam to z pamięci.
Jest więcej cytatów, które uwielbiam, ale nie pamietam dokładnie

gosz120

A ja uwielbiam ten, który brzmiał mniej więcej tak:
"Gdybym tylko mógł śnić, to śniłbym o Tobie i nie wstydziłbym się tego."

Uzalezniona

Też chciałam to napisać. Jak zwykle, większość fanek Pattinsona myli go z Edwardem Cullenem, no ale co do tematu: nie mam swoich ulubionych cytatów, bo ogólnie mi ten film nie przypadł do gustu, mam natomiast jedną wątpliwość co do lwa zakochanego w owcy (czy tam jagnięciu). Lwy żyją na sawannie, więc to chyba nie możliwe by nagle któryś z nich się zabłąkał do Europy? :D
Rozumiem, że chodzi o aspekt "zabójca-ofiara", ale to już lepiej by brzmiało "lew i antylopa", albo "wilk i owca" :D Trzymałoby się za przeproszeniem kupy.
Może się czepiam, ale ostatnio zobaczyłam jedną dziewczynę na mieście, która wymalowała sobie flamastrem ten cytat na trampkach i mnie to odrzuciło wręcz, a potem mnie naszła ta myśl o zwierzętach ;)

Kasiulek__

Jak tam nie mam problemów z rozróżnieniem Roberta i Edwarda. Dużo czytam o Robercie i ogladam wszystkie jego foty i wywiady i uważam, że jest zabawny i uroczy :P.
A co do "lwa zakochanego w jagnięciu" to jest metafora tak jak np. puszte chmury. Czy chmury mogą byc puszyste?

Awforsaken_

"Byłam w tym wampirze bezwarunkowo i nieodwołalnie zakochana..."

paulinka_1899

Ah.. Wiem, ze to nie miejsce na to, ale mam ważne dla mnie pytanie. Jak wysłać wiadomości do innych użytkowników? Czy trzeba go mieć w znajomych?
Sorry, wiem, że to nie na temat, ale potrzebuję do kogoś pilnie napisać, a mam tu konto dopiero od soboty i nie wiem jak napisać wiadomość.
Z góry dziękuję za odpowiedź :)

gosz120

Hej mam pytanie... W tym wywiadzie http://www.youtube.com/watch?v=ndRrUaIDl-k&feature=related jest taki moment, że mówią o tym, że Robowi się swoje imię nie podoba i kiedyś w innym wywiadzie powiedział, że jemu się podoba Spunk Ranson. Pamietacie w jakim to wywiadzie było? Jak tak moglibyście podać adres z poslkimi napisami, albo chociaż napisać co to za wywiad?
Z góry dziękuję :)